Liceum i Technikum

OBIADY

JADŁOSPIS

OD 15.02.2021 DO 19.02.2021

 

Poniedziałek

Zupa: Jarzynowa

II danie: ryż z jabłkami i brzoskwiniami, polewa

Wtorek

Zupa: Barszcz czerwony

II danie: roladki w sosie, ziemniaki, surówka

Środa

Zupa: Rosół z makaronem

II danie: gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka

Czwartek

Zupa: Kalafiorowa

II danie: bitki wieprzowe z szynki w sosie, ziemniaki, surówka

Piątek

Zupa: Krupnik

II danie: pierogi ruskie ze śmietaną i cebulką

 

 

 

 

 

————————————————————————————————————————————–

zupa                             350 ml

ziemniaki, kasza, ryż   150 g

mięsa, ryby                    90 g

surówka                       100 g

pierogi                            6 szt

naleśniki                         3 szt